- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 5171

Ingredientai:
Marinatui reikės:
Padažas karkos aptepimui. Reikės:
4 valgomųjų šaukštų sojos padažo;
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų;
1/2 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių;
Gaminame. Kiaulienos karka su raugintais kopustais bavariškai
Į puodą dadame visus marinato ingredientus: čiobrelius, kmynus, druską, pipirus, užpilame litru tamsaus alaus. Išmaišome ir dedame karką į marinatą. Laikome šaldytuve 2-3 valandas. Jeigu alus neapsemia visos karkos, ją bent kartą per marinavimosi laiką apverčiame.
Praėjus laikui dedame puodą ant ugnies. Dapilame vandens tiek, kad apsemtų visą karką. Užviriname, nugraibome putas, primažiname ugnį ir verdame 2-2,5 valandos.
Kol karka virs, pasiruošiame padažą karkos aptepimui ir kopūstus.
Padažas. Į prikaistuvį arba mažą puodą pilame tamsų alų, sojos padažą, beriame druską, pipirus ir aitriosios paprikos miltelius. Viską pamaišant kaitiname apie 20 minučių, arba kol padažas šiek tiek sutirštės.
Kopūstai. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame lauro lapus, raugintus kopūstus ir kartais pamaišant troškiname apie 20 minučių. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos beriame kmynus.
Išvirusią karką įpjauname keliose vietose, kad geriau įsigertų padažas, kuriuo aptepsime karką. Į kepimo indą dedame kopūstus, ant viršaus dedame karką, aptepame ją pasiruoštu padažu, apdengiame folija ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai. Per visą kepimo laiką ištepkite karką padažu dar kelis kartus, kol sunaudosite visą. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, kad karka gražiai apskrustų. Skanaus!