Ingredientai:
1 kg vištienos ar kalakutienos faršo (labiausiai tinka šlaunelių ar petukų mėsa);
1 kiaušinis;
1 nedidelis svogūnas;
50 g sviesto;
3-4 šaukštai manų kruopų;
2 valgomieji šaukštai majonezo;
Druska, malti juodieji pipirai ar kiti mėgstami prieskoniai;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Minkšti vištienos kotletukai
Sviestą palaikome kabario temperatūroje kad atšiltų. Svogūną sutarkuojame.
Į dubenį dedame vištienos faršą, tarkuotą svogūną, manų kruopas, majonezą, prieskonius, mušame kiaušinį. Ten pat keliauja ir sviestas (jeigu sviestas kietesnis, jį sutarkuokite). Visur ingredientus gerai sumaišome, paruoštą faršą "išmušame" (t.y. paimame dalį faršo ir su jėga metame atgal į dubenį, taip darome kelis kartus) ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, formuojame nedidelius kotletukus ir kepame iš abiejų pusių. Skanaus!
Daugiau receptų: kotletai, vištienos kotletai, kalakutienos patiekalai.