Vištienos juostelėms reikės:
4 vnt. vištienos filė;
Kvietiniai miltai;
Po žiupsnelį druskos ir paprikos miltelių;
Augalinis aliejus kepimui.
Tešlai reikės:
400 g kvietinių miltų;
2 kiaušinių;
1 a.š. druskos; 1 a.š paprikos miltelių; 0,3 a.š. maltų pipirų;
~180 ml vandens.
Gaminame. Traškios vištienos juostelės
1. Pasiruošiame tešlą. Į dubenį beriame miltus, druską, pipirus, paprikos miltelius, mušame kiaušinius, dalimis pilame vandenį ir užmaišome tešlą. Vandens pilame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
2. Vištienos file nuplauname, nusausiname, supjaustome juostelėmis, dedame į paruoštą tešlą, išmaišome ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandosms.
3. Pasiruošiame lėkštę su miltais, kur apvoliosime vištienos filė juosteles. Beriame į miltus po žiupsnelį druskos ir paprikos, Sumaišome.
4. Puode ar keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų. Kiekvieną filė juostelę apvoliojame miltuose ir kepame, kol gražiai apskrus.
Traškias vištienos juosteles tiekiame su garstyčių ar majoneziniais padažais. Skanaus!