Ingredientai Kijevo kotletams:
Augalinio aliejaus kepimui.
Gaminame. Tinginio Kijevo kotletai
Vištienos filė sumalame mėsmale, pagardiname druska, pipirais ir gerai išminkome. Vištienos faršą padalijame į šešias lygias dalis.
Sūrį, o po to ir sviestą, pjaustome į šešias lygias juosteles.
Darbo vietoje pasistatome tris dubenėlius. Viename dubenėlyje turi būti vanduo, kuriame drėkinsime rankas. Antrame - išplakti kiaušiniai, o trečiame - džiūvėsėliai. Iš vištienos faršo darome pailgą kotletuką, jį šiek tiek priplojame, į vidurį dedame po vieną sviesto ir sūrio juostelę, užlenkiame faršo kraštus ir formuojame pailgą kotletą. Kijevo kotletą merkiame į kiaušinių plakinį ir gerai apvoliojame džiūvėsėliuose, po to vėl į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius, ty. padarome tai du kartus. Taip pasiruošiame visus šešis Kijevo kotletus.
Kepti Kijevo kotletus galima dviem būdais:
1. Puode įkaitiname augalinį aliejų (jis turi apsemti visą kijevo kotletą) ir kepame kotletukus apie 13-15 minučių. Kepant šiuo būdu labai svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, nes viršus apdegs, o vidus bus neiškepęs. Tai galima patikrinti įmetant į puodą gabalėlį šviežios bulvės. Jeigu bulvė greitai neparuduos, o keps tolygiai, galite į puodą dėti kijevo kotletus.
2. Antruoju būdu kijevo kotletai apkepinami keptuvėje su šiek tiek mažiau aliejaus, dedami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaunami į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.
Kijevo kotletai patiekiami su bulvių koše arba ryžiais ir su daržovių salotomis. Skanaus!