Reikės:
Dėsime į anties vidų:
Obuoliai.
Gaminame. Kepta antis su obuoliais
1. Pirmiausia aštriu peiliu iš anties uodegos išpjauname dvi pupelių pavidalo liaukas. To nepadarius, iškepta antis gali įgauti nemalonų kvapą. Tada antį nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Dubenėlyje sumaišome druską, pipirus ir kmynus. Šiuo mišiniu ištriname anties išorę ir vidų, apsukame ją folija, ir paliekame pastovėti mažiausiai 4 valandas, arba šaldytuve per naktį.
2. Prieš kepimą antį palaikome kambario temperatūroje. Pasiruošiame produktus kuriuos dėsime į anties vidų. Apelsino puselę supjaustome į 4 dalis, česnako skilteles nulupame, imbiero šaknį supjaustome griežinėliais. Nieko labai nesmulkiname, nes kepimo procese šį įdarą reikės išimti.
3. Į anties vidų dedame apelsiną, česnaką ir imbierą. Antį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame 1 valandą 40 minučių 160-170 laipsnių karštumo orkaitėje.
4. Praėjus laikui antį ištraukiame iš orkaitės, išimame iš maišo, anties taukus nupilame, o anties viduje esantį įdarą išimame. Taip pat reikėtų išsemti ar išpilti anties viduje esantį skystimą.
5. Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį ir šauname į orkaitę dar valandai. Taip pat obuolių galima pridėti į kepimo indą aplink antį. Dabar kepame 180 laipsnių orkaitėje. Jeigu matote, kad jūsų orkaitėje antis per greitai apskrunda, ant viršaus uždėkite foliją ir ją nuimkite likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos. Skanaus!
Daugiau receptų rasite čia: kepta antis