Ingredientai:
Jaučio liežuvis - 1 vnt. (~1,5 kg);
Didesnis svogūnas - 1 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Česnakas - 3 skiltelės;
Druska - 1 valgomasis šaukštas;
Pipirai - 10 vnt.;
Lauro lapai - 3-4 vnt.
Gaminame. Liežuvio virimas
Į didelį puodą dedame nuplautą jaučio liežuvį. Vandens pilame tiek, kad apsemtų visą liežuvį. Užviriname, nugraibome putas ir ant silpnos ugnies, uždengus dangčiu, verdame apie valandą. Praėjus laikui vandenį nupilame ir liežuvį užpilame nauju vandeniu. Į puodą dedame morką, svogūną, česnako skilteles, beriame druskos, dedame pipirus, lauro lapus. Užviriname ir uždengus dangčiu verdame dar 1,5 valandos. Tada liežuvį išimame iš puodo (sultinio, kuriame virė liežuvis, dar nenupilame), dedame į šaltą vandenį ir po 10-15 minučių nulupame. Tada liežuvį vėl dedame į puodą ir verdame dar pusvalandį.
Prie virto liežuvio labai tinka krienų padažas su majonezu ir marinuotais agurkais. Skanaus!