Ingredientai:
Medus - 1 valgomasis šaukštas;
Majonezas - 1 valgomasis šaukštas;
Kečupas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska - 1 valgomasis šaukštas;
Malti juodieji pipirai - 1/2 šaukštelio.
Gaminame. Kepta višta orkaitėje: medaus ir garstyčių marinatas
1. Dubenėlyje sumaišome druską ir pipirus.
2. Vištą nuplauname, nusausiname, ištriname druskos/pipirų mišiniu ir dedame į šoną, kol pasigaminsime marinatą.
3. Į dubenėlį dedame garstyčias, medų, kečupą ir majonezą, viską sumaišome. Šiuo marinatu ištepame vištos išorę ir vidų. Paliekame pasimarinuoti šaldytuve apie 60-90 minučių.
4. Praėjus laikui vištą dedame į keraminį ar stiklinį kepimo indą ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 90-100 minučių, kas 15 minučių vis palaistant išsiskyrusiu skysčiu. Viduryje kepimo vištą apverčiame.
Keptą vištą patiekiame su mėgstamomis daržovių salotomis. Skanaus!