Pagal šį receptą įdarytos paprikos gali būti gaminamos ir orkaitėje, ir ant vyryklės. Jeigu gaminsite orkaitėje, tam reikės gana gilaus kepimo indo su dangčių. Troškinant paprikas puode, ant vyryklės, reikės labiau prižiųrėti, kad nepridegtų.
Ingredientai:
Svogūnai - 2 vnt.;
Morkos - 3-4 vnt.;
Ryžiai (naudoju basmati, bet galima ir kitus) - 170 g;
Džiovintos petražolės - 1 arbatinis šaukštelis;
Saldžiosios paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Rūkytos paprikos milteliai - 1/3 arbatinio šaukštelio;
Džiovintas česnakas - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska;
Padažui:
Pomidorų pasta - 150 ml;
Lauro lapai - 2 vnt.;
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Saulėgrąžų aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Švieži žalumynai.
Gaminame. Įdarytos paprikos: faršo ir ryžių įdaras
1. Paprikų sėklalizdžius išpjauname, sėklas išvalome, bet kotelius paliekame kaip dangtelį. Paprikas nuplauname.
2. Ryžius nuplauname ir paverdame. Nuo užvirimo verdame tik 5 minutes.
3. Svogūnus susmulkiname. Morkas sutarkuojame burokine tarka. Į keptuvę pilame aliejų, pakepiname svogūnus. Tada dedame morkas ir dar kepiname kelias minutes. Pagardiname druska ir išmaišome.
4. Gaminame paprikų įdarą. Puse morkų svogūnų mišinio dedame į dubenį. Ten pat keliauja ryžiai ir faršas. Dedame druską ir prieskonius: pipirus, saldžiosios, ir rūkytos paprikos miltelius, petražoles, džiovintą česnaką. Pilame apie 80-100 ml vandens ir viską sumaišome.
5. Pipirų vidų pabarstome druska ir prikemšame įdaro.
6. Į keptuvę su likusiomis morkomis dedame šaukštelį adžikos ir pomidorų pastą. Išmaišome ir užpilame maždaug stiklinę vandens.
7. Į gilų kepimo indą ar puodą sudedame paprikas, užpilame padažu. Nepamirštame įdėti ir paprikų kotelius. Beriame cukraus, druskos, dedame kelis lauro lapus ir iki paprikų viršaus užpilame karšto vandens. Indą uždengiame dangčiu ir dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 1 valandą ir 30 minučių. Puošiame kapotais žalumynais. Skanaus!