Vištienos kotletams reikės:
Viščiukų ketvirčių mėsa - 1 kg;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Didelis svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2 skiltelės;
Vidutinio dydžio morka - 1 vnt.;
Pienas - 70 ml;
Džiūvėsėliai - 50 g;
Druska - pagal skonį;
Malta kalendra, saldžiosios paprikos milteliai, malti juodieji pipirai - pagal skonį;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Minkšti ir sultingi vištienos kotletai
Viščiukų ketvirčių mėsą sumalame ir dedame į dubenį.
Svogūną pjaustome pusžiedžiais, česnaką - griežinėliais, morkas sutarkuojame burokine tarka. Visas daržoves apkepiname keptuvėje. Pasistengiame kad neapdegtų, geriau įpilti šlakelį vandens, kad jos troškintūsi. Į paruoštas daržoves pilame pieną ir susmulkiname jas blenderiu, dedame į dubenį su vištienos faršu. Mušame kiaušinį, beriame druską, prieskonius, gerai išmaišome rankomiks, beriame džiūvėsėlius ir dar kartą išmaišome.
Keptuvėje užkaitiname aliejų, iš faršo formuojame kotletus ir kepame iš abiejų pusių.
Vištienos kotletus tiekiame su virtomis ar keptomis bulvėmis, bulvių koše, ar virtais grikiais ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!