Ingredientai balandėliams:
Svogūnas - 1 vnt,;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Česnakas - 2 skiltelės;
Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį;
Džiūvėsėliai;
Augalinis aliejus.
Balandėlių padažui reikės:
Pienas - 150 ml;
Lydytas tepamas sūris - 180 g;
Druska - pagal skonį.
Gaminame. Tinginių balandėliai
Kiaulieną, kopūstą, svogūną, česnaką šiek tiek pasmilkiname ir permalame mėsmale. Ant viršaus mušame kiaušinį, beriame druską, pipirus ir gerai išmaišome. Jeigu faršas atrodo per skystas, dedame 1 ar 2 valgomuosius šaukštus džiūvėsėlių. Dar kartą išminkome. Iš faršo formuojame pailgus kotletukus ir apvoliojame juos džiūvėsėliuose.
Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje pasigaminame padažą. Pilame pieną, dedame lydytą sūrį ir pakaitiname, kol sūris išsilydys. Paskaniname druska.
Į keptuvę aukštais kraštais pilame alliejaus, dedame kotletukus ir apkepiname juos iš abiejų pusių. Tada pilame lydyto sūrio padažą, uždengiame dangtį ir kaitiname ant mažos ugnies 20-25 minutes.
Tinginių balandėliai patiekiami su bulvių koše, virtomis bulvėmis arba grikių koše ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!