Ingredientai kotletams
Svogūnai - 2 vnt.;
Pienas - 200 ml.;
Dižono garstyčios (neaštrios) - 1 arbatinis šaukštelis;
Kukurūzų krakmolas - 1 valgomasis šaukštas be kaupo;
Šviežios petražolės - nedidelis pundelis;
Druska, juodieji pipirai, čiobreliai, rozmarinai (ar kiti mėgstami prieskoniai) - pagal skonį;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Kiaulienos ir jautienos kotletai
Batoną pjaustome mažesnėmis riekelėmis ir susmulkiname smulkintuvu. Svogūnus taip pat pjaustome smulkiau ir susmulkiname smulkintuvu. Į dubenį dedame batoną, svogūnus, Dižono garstyčias, išspaudžiame skiltelę česnako, užpilame pienu ir viską gerai sumaišome. Petražolių kotelius nupjauname (jū nenaudosime). Tada petražoles supjaustome labai smulkiai ir taip pat dedame į dubenį su kitais ingredientais. Dubens turinį pagardiname druska, pipirais ir kitais naudojamais prieskoniais, viską gerai išmaišome. Tada dedame kiaulienos - jautienos faršą, beriame kukurūzų krakmolą, viską gerai sumaišome ir paruoštą faršą "išmušame" (t.y. paimame dalį faršo ir su jėga metame atgal į dubenį, taip darome 5-6 kartus).
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, rankomis formuojame kotletus ir kepame iš abiejų pusių kol iškeps. Skanaus!