Skanūs mieliniai blynai, mažųjų džiaugsmelis :). Manau, puiki idėja pusryčiams. Deja, netiks labai skubantiems, nes tešlai reikia laiko pakilti..
Blynams reikės:
25 g šviežių mielių
0,5 litro pieno
Miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo
2 kiaušinių
2 valgomųjų šaukštų aliejaus
4 valgomųjų šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
Galima įberti žiupsnelį vanilinio cukraus, arba dėti saują išmirkytų razinų
Gaminame. Mieliniai blynai
1. Mieles dedame į dubenėlį, įberiame šaukštelį cukraus ir gerai išmaišome, kol mielės ištirps.
2. Dubenėlio turinį užpilame šiltu pienu (~ 35-40 laipsnių). Dedame išplaktus kiaušinius, aliejų, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų arba razinas (jeigu patinka), miltus. Viską gerai išmaišome
3. Dubenėlį su tešla uždengiame ir dedame šiltai. Laukiame kol tešla pakils (apie 30-60 min).
4. Įkaitintame aliejuje kepame blynelius.
Skanaus!