Lietiniai blynai su braškėmis

Lietiniai blynai su braškėmis

Ingredientai:

1 stiklinė kefyro;
1 stiklinė vandens;
2 kiaušiniai;
~ 1,5 stiklinės miltų;
3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
2 valgomieji šaukštai cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Trečdalis arbatinio šaukštelio sodos;
Šviežių braškių;
Rudojo cukranendrių cukraus;
Miltinio cukraus;

Tirpinto šokolado.

Gaminame. Lietiniai blynai su braškėmis

1. Miltus, cukrų, druską beriame į dubenį, įmušame kiaušinius ir išmaišome.

2. Pilame kefyrą, vandenį, aliejų, beriame sodą. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 20 minučių. Kad lietiniai blynai būtų ploni, tešla turi gautis gan skysta.

3. Į įkaitintą keptuvę pilame šaukštą aliejaus, paskleidžiame ir perteklių išpilame į puodelį.

4. Samteliu į keptuvę pilame tešlą ir judinant keptuvę ją paskleidžiame, kol plonu sluoksniu pasidengs visas keptuvės paviršius. Kepame lietinius ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

5. Iškeptą lietinį lenkiame pusiau, ant dalies dedame pjaustytų šviežių braškių, beriame žiupsnelį rudojo cukraus. Blyną užlenkiame, pabarstome miltiniu cukrumi ir papuošiame tirpintos šokolado juostele. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška