Lietinių blynų su vištiena receptas.
Ingredientai:
Druska, prieskoniai.
Gaminame. Lietiniai su vištiena
Iš kiaušinio, pieno ir miltų užmaišome tešlą. Kad lietiniai blynai būtų ploni, tešla turi gautis gana skysta. Tirštumą reguliuojame pienu arba vandeniu. Į įkaitintą keptuvę pilame šaukštą aliejaus, paskleidžiame ir perteklių išpilamas į puodelį. Samteliu į keptuvę pilame tešlą ir judinant keptuvę ją paskleidžiame, kol plonu sluoksniu pasidengs visas keptuvės paviršius. Kepame lietinius ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Vištieną išverdame su prieskoniais, sumalame mėsmale ir užpilame sultiniu. Ant blyno dedame šaukštą vištienos ir užlenkiame kraštus.
Prieš tiekiant lietiniai blynai apkepinami iš abiejų pusių aliejuje. Tiekiami su sviesto – grietinės padažu. Skanaus!