Moliūgų košė: 2 receptai

Moliūgų košė

I receptas. Moliūgų košė su pienu

Ingredientai: moliūgas – 500 g; manų kruopos – 2-3 v. šaukštai; pienas – 0,5 stiklinės; sviestas – 70-80 g; cukrus, druska – pagal skonį.

Gaminame. Moliūgų košė su pienu

Moliūgą nulupame, išskobiame sėklas, supjaustome kubeliais, dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 10 minučių. Išvirusį moliūgą nusunkiame, dedame trumpam ant ugnies, kad išgaruotų vanduo. Tada sugrūdame, dedame sviestą, manų kruopas, pilame pieną ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol išbrinks manų kruopos. Išvirtą moliūgų košę paskaniname druska ir cukrumi (pagal skonį).

II receptas. Moliūgų košė su obuoliais

Ingredientai: moliūgas – 500 g; obuoliai – 2 vnt. nedidelių arba vienas didesnis; sviestas – 1 v. šaukštas; cukrus, druska – pagal skonį.

Gaminame. Moliūgų košė su obuoliais

Moliūgą nulupame, išskobiame sėklas, supjaustome kubeliais, dedame į puodą su trupučiu vandens ir verdame kol suminkštės. Dedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar paverdame, kol obuoliai suminkštės, o pati košė sutirštės (viso proceso metu pilame tik po truputį vandens, kad išvirusi košė nebūtų per skysta). Puodo turinį ištriname per sietelį, dedame sviestą, druską, cukrų (pagal skonį) ir viską sumaišome.bSkanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška