Virtinukai su vyšniomis

Virtinukai su vyšniomis

Ingredientai virtinukams:

Tešlai:

Miltai – 2 stiklinės;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Vanduo – maždaug 0,5 stiklinės;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – žiupsnelis;

Įdarui:

Vyšnios – 2 stiklinės;

Cukrus – 4 valgomieji šaukštai;

Gaminame. Virtinukai su vyšniomis

Iš vyšnių išimame kauliukus (tai lengva padaryti žiogelio ar plaukų smeigtuko galvute), apiberiame jas cukrumi ir paliekame pastovėti, kol pasigaminsime tešlą.

Miltus išsijojame į dubenį, į vidurį įmušame kiaušinį, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir po truputį įpilant vandens išminkome tešlą. Jeigu tešla limpa prie rankų – dedame dar miltų. Išminkytą tešlą susukame į maistinę plėvelę ir paliekame 20-30 minučių pastovėti.

Nuo vyšnių su cukrumi nupilame susidariusias sultis (jas galima panaudoti padažui).

Pastovėjusią tešlą dar truputį paminkome, iškočiojame (tik ne per plonai) ir stikline ar puodeliu įspaudžiame rutuliukus. Ant kiekvieno dedame šaukštelį įdaro, gerai užspaudžiame kraštus ir užsukame, arba užspaudžiame šakutės galu.

Pagamintus virtinukus dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10-12 minučių. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška