Blynams reikės
Kiaušiniai - 3 vnt.;
Miltai (kvietiniai) - 3 stiklinės;
Kefyras - 3 stiklinės;
Medus - 1,5-2 valgomieji šaukštai;
Alyvuogių aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Soda - trečdalis arbatinio šaukštelio (nepadauginti, geriau mažiau);
Druska - žiupsnelis;
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Blynai su medumi
Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų, išplakame su medumi, beriame žiupsnelį druskos, sodą, pilame kefyrą. Maišant po truputį beriame miltus. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių.
Blynai tiekiami su mėgstama uogiene ar skystu medumi. Skanaus!