Grikių košei reikės
Grikių kruopos - 1 stiklinė;
Pievagrybiai - 200-220 g;
Sultinys (nebūtinai, galima virti vandenyje) - 2 stiklinės;
Svogūnas - 1 vnt.;
Sviestas - gabalėlis;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Grikių košė su pievagrybiais
Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol grikiai išvirs. Būtina stebėti, kad visiškai neišvirtų vanduo. Jei taip nutiko, reikia truputį dapilti karšto vandens.
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, beriame smulkiai pjaustytą svogūną, pakepiname kelias minutes ir dedame pievagrybius. Dar kepiname, kol pievagrybiai pradės gelsti, pagardiname druska, pipirais. Keptuvės turinį dedame į puodą su grikiais, išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms. Skanaus!