Ingredientai virtinukams:
Tešlai:
Įdarui:
Šoninė (šaltai rūkyta) – 120 g.
Gaminame. Virtinukai su bulvėmis ir šonine
Kiaušnį įmušame į dubenėlį ir išplakame su žiupsneliu cukraus ir druskos. Miltus išsijojame į dubenį. Viduryje padarome duobutę ir pilame plaktą kiaušinį, šaltą vandenį ir išminkome tešlą. Dedame valandai į šaldytuva, o tuo tarpu pasigaminame virtinukų įdaro.
Bulves nuskutame, nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nusunkiame ir dar šiek tiek palaikome puodą ant ugnies, kad jos būtų sausesnės. Sugrūdame mediniu grūstuvu.
Šoninę ir svogūną susmulkiname. Svogūną pakepiname svieste, beriame šoninę ir dar šiek tiek pakepiname. Kepintą šoninę su svogūnais dedame ant bulvių košės ir gerai išmaišome.
Pastovėjusią tešlą dar truputį paminkome, iškočiojame (tik ne per plonai) ir stikline ar puodeliu įspaudžiame rutuliukus. Ant kiekvieno dedame šaukštelį bulvių ir šoninės įdaro, gerai užspaudžiame kraštus ir užsukame, arba užspaudžiame šakutės galu.
Pagamintus virtinukus dedame į verdantį vandenį, palaukiame kol iškils ir verdame apie 4-5 minutes.
Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru tiekiami su grietinės-sviesto arba grietinės-spirgučių padažais. Skanaus!