Kiaušinienei reikės:
Rūkyta šoninė arba lašinukai;
Švieži žalumynai (krapai, petražolės ar svogūnų laiškai);
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Kiaušinienė su rūkyta šonine
Rūkytą šoninę supjaustome plonais 2 cm pločio griežinėliais ir dedame į keptuvę. Vieną šoninės pusę truputį pakepiname ir apverčiame, užleidžiame kiaušinius. Riebalų turėtų atsirasti nuo šoninės, tačiau jeigu jų trūksta, dedame truputį sviesto. Kiaušinienę apibarstome druska bei pipirais, uždengiame dangtį ir kepame ant silpnos ugnies iki norimo lygio (kad kiaušinio trynys būtų dar skystas arba sukietėtų). Kiaušinienę tiekiame apibarstytą kapotais žalumynais. Skanaus!