Lietiniams reikės:
Augalinis aliejus lietinių kepimui.
Gaminame. Lietiniai blynai
Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo, ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų. Į dubenį mušame kiaušinius ir suplakame plaktuvu. Dedame druską, cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. Beriame miltus ir maišome iki vientisos masės. Pilame pieną, maišome, pilame šaukštą aliejaus ir gerai išmaišome. Lietinių tešla turi būti skystoka. Lietiniai blynai bus skanesni jeigu paliksite tešlą pusvalandžiui pastovėti.
Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Lietiniai blynai bus dar skanesni jei, tik iškeptą, kiekvieną blyną sutepsite tirpintu sviestu. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes įpylėme aliejaus į tešlą. Skanaus!