Biri grikių košė

Grikių košė

Atrodytų tiek čia to mokslo.., beri grikių kruopas į verdantį vandenį, išverdi, dedi sviestuko ir.. viskas. Tačiau, kad grikių košė būtų skanesnė ir vertingesnė mūsų organizmui, visgi reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių. Taigi, kokios jos?

1. Tam tikram grikių kiekiui reikia imti dvigubai daugiau vandens (pagal tūrį).

2. Prieš verdant košę, sausas grikių kruopas vertėtų truputėlį paskrudinti ant keptuvės ir nuplauti.

3. Verdančios košės nereikia maišyti. Pirmas 5 minutes košė verdama ant stiprios ugnies, po to ant vidutinio stiprumo, o pabaigoje, ant labai silpnos ugnies.

4. Nekilnokite dangčio, nes grikių košė šutinasi garuose. 

5. Jeigu norite, kad grikių košė būtų vertingesnė, virkite ją tik 5 minutes, įdėkite sviesto, ar kitų riebalų, apdenkite puodą šiltu užklotu ir palaikykite 15-20 minučių, kol kruopos sušus.

Birios grikių košės receptas:

Reikės:

1 stiklinės grikių kruopų;
1 stiklinės vandens;
1 valgomojo šaukšto sviesto;

Žiupsnelio druskos. 

Gaminame. Biri grikių košė

Grikių kruopas truputėlį paskrudiname keptuvėje, nuplauname, dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame pagal aukščiau paminėtas taisykles.

Ši grikių košė gali būti tiekiama pusryčiams su stikline pieno, arba, kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Skanaus! 

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška