Ingredientai:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – ~7 valgomieji šaukštai su kaupu;
Kefyras (neriebus) – 1 stiklinė;
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
Soda - 1 arbatinis šaukštelis (nubrauktas);
Druska - žiupsnelis.
Gaminame. Purūs pusryčių blyneliai
Kiaušinį išplakame, beriame cukrų, druską, pilame kefyrą (prieš tai į kefyrą dedame nubrauktą šaukštelį sodos), išmaišome. Į tešlą dalimis sijojame miltus ir išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Iš užmaišytos tešlos, dviejų šaukštų pagalba, keptuvėje formuojame mažus blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Blyneliai patiekiami apibarstyti cukraus pudra, su medumi, mėgstama uogiene ar grietine. Skanaus!
Daugiau blynų receptų rasite čia: blynai, lietiniai blynai, amerikietiški blynai.