- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 25109

Ingredientai:
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Pienas - ~ 500 g;
Miltai - ~ 200 g;
Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai;
Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio;
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
Augalinis aliejus lietinių kepimui.
Gaminame. Lietiniai blynai
Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
Į dubenį mušame kiaušinius, suplakame, beriame druską, cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. Dalimis pilame, beriame persijotus miltus ir užmaišome lietinių tešlą. Baigiant maišyti pilame du šaukštus aliejaus ir gerai išmaišome. Lietinių tešla turi būti skystoka. Lietiniai blynai bus skanesni jeigu paliksite tešlą pusvalandžiui pastovėti.
Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes įpylėme aliejaus į tešlą. Skanaus!