Avižinei košei reikės:
Avižiniai dribsniai - 1 stiklinė;
Vanduo - 0,5 stiklinės;
Pienas - 1,5 stiklinės
Razinos - sauja;
Obuolys - 0,5 vnt.;
Druska;
Medus arba cukrus - pagal skonį.
Gaminame. Avižinė košė su obuoliais
Į nedidelį puodą pilame vandenį, pieną, užviriname, beriame avižinius dribsnius bei razinas. Sumažiname ugnį ir maišant verdame apie 3 minutes. Tada dedame žiupsnelį druskos, pagal skonį cukraus (jeigu naudosite medų, geriau juo saldinkite jau išvirtą košę) ir vis pamaišant verdame, kol avižinė košė taps tirštesnė. Jeigu dėjote stambius avižinius dribsnius, reikės pavirinti ilgiau, kol jie suminkštės.
Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!