- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 9323

Ingredientai:
Kiaušiniai;
Pienas;
Šaldyti žirneliai;
Fermentinis sūris;
Žalumynai (svogūnai, krapai arba petražolės);
Druska, malti juodieji pipirai;
Sviestas kepimui.
Gaminame. Omletas su sūriu ir šaldytais žirneliais
Šaldytus žirnelius dedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu ir uždengus dangtį paliekame 3-4 minutėms. Po to nusunkiame vandenį.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Kiaušinius mušame į dubenėlį, pilame šlakelį pieno, paskaniname druska, pipirais ir išplakame.
Į keptuvę dedame sviesto, ištirpiname ir supilame kiaušinio plakinį. Iš karto beriame žirnelius, juos paskirstome po visą paviršių tolygiai. Apibarstome tarkuotu sūriu ir uždengus dangtį kepame ant labai mažos ugnies, kol omletas sutvirtės, bet paviršius dar atrodys drėgnas. Kad omletas būtų skanus, svarbu jo neperkepti. Visai prieš kepimo pabaigą apibarstome smulkintais žalumynais. Skanaus!