- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 20655

Ingredientai:
Kiaušiniai - 5-6 vnt.;
Sviestas - 50-60 g;
Druska;
Gaminame. Kiaušinienė
Keptuvėje ištirpiname sviestą, jį pasūdome (sūdome būtent sviestą, ne kiaušinius). Į keptuvę mušame visus kiaušinius, nemaišome kol kiaušinio baltymas pradės balti. Kai kiaušinio baltymo, esančio prie keptuvės dugno, pabals, su mentele išmaišome kiaušinius. Uždengiame dangčiu ir ant labai silpnos ugnies užbaigiame kepti. Gerai iškepta kiaušinienė turi būti dar „drėgna“.
Plakta kiaušinienė patiekiama su mėgstamomis daržovėmis ir duona. Gali būti apibarstyta smulkintais žalumynais (krapais, svogūnų laiškais, petražolėmis). Skanaus!