- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10712

Ingredientai:
Augalinis aliejus lietinių kepimui.
Gaminame. Lietiniai blynai
Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
Į dubenį mušame kiaušinius, suplakame, beriame druską, cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. Pilame apie 100 g pieno, beriame persijotus miltus, sodą ir gerai išmaišome. Kai tešloje nebeliks gumuliukų, pilame likusį pieną ir užmaišome lietinių tešlą. Baigiant maišyti pilame du šaukštus aliejaus, išmaišome ir paliekame pastovėti pusvalandį. Lietinių tešla turi būti skystoka.
Blyninės keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Lietinius apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes įpylėme aliejaus į tešlą. Skanaus!