Ingredientai:
Miltai - 560 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Džovintos mielės - 1 arbat. šaukštelis;
Cukrus - 1 valg. šaukštas;
Pienas - 500 ml;
Druska - žiupsnelis;
Augalinis aliejus - 1 valg. šaukštas;
Aliejus kepimui.
Gaminame. Purūs mieliniai blynai
Miltus persijojame į didelį dubenį, beriame džiovintas mieles, cukrų, žiupsnelį druskos, mušame kiaušinį, pilame šaukštą aliejaus. Viską užpilame šiltu pienu (~ 35-40 laipsnių) ir išmaišome. Tešla turi gautis gana tiršta. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame pastovėti šiltai 50-60 minučių, kol tešla pakils. Įkaitintame aliejuje kepame blynelius. Jokiu būdu nebemaišykite pakilusios tešlos. Tiesiog sudrėkintu šaukštu atgnybkite gabalėlį tešlos ir dėkite į keptuvę. Skanaus!