- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10339

Ingredientai:
Kiaušiniai;
Rūkyta dešra (saliami, servelatas ar kt);
Svogūnas;
Pievagrybiai;
Gabalėlis sviesto ir šlakelis aliejaus kepimui;
Žalumynai (šviežios petražolės, krapai arba svogūno laiškai);
Druska, malti juodieji pipirai;
Gaminame. Omletas su dešra ir pievagrybiais
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Svogūną smulkiname. Dešrą ir pievagrybius pjaustome griežinėliais. Žalumynus smulkiname.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame aliejaus ir pakepiname svogūną, kol suminkštės (jeigu svogūnas dar nesuminkštėjo ir pradėjo degti įpilkite šlakelį vandens). Į keptuvę dedame pievagrybius, pakepiname kelias minutes pamaišant, dedame dešrą ir truputį pakepiname iš abiejų pusių. Produktus paskirstome po visą keptuvę ir užpilame kiaušinių plakiniu. Keptuvę uždengiame dangčiu ir ant labai silpnos ugnies kepame, kol omletas sutvirtės. Baigiant kepti apibarstome kapotais žalumynais. Skanaus!