- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10373

Ingredientai:
Avižiniai dribsniai - 1 stiklinė;
Vanduo - 1 stiklinė;
Pienas - 1 stiklinė;
Bananas - 1 vnt.;
Uogos (šilauogės, žemuogės, avietės ar kt) - sauja;
Skaldyti riešutai (anakardžiai, migdolai, lazdyno riešutai arba kt.) - 2 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Avižinė košė su bananu, uogomis ir riešutais
Į nedidelį puodą pilame vandenį, pieną, užviriname, beriame avižinius dribsnius, sumažiname ugnį ir maišant verdame kol avižinė košė taps tirštesnė. Jeigu dėjote stambius avižinius dribsnius, reikės pavirinti ilgiau, kol jie suminkštės. Jeigu verdant košė labai sutirštėja, dapilkite vandens arba pieno.
Nukaičiame puodą, į košę dedame tarkuotą bananą, uogas, skaldytus riešutus, sumaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!