Blynams reikės:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
Vanilinis cukrus - 0,5 arbatinio šaukštelio (nebūtinai);
Druska - žiupsnelis;
Kefyras – 500 ml;
Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio;
Miltai – ~ 420-440 g..
Gaminame. Purūs blynai su kefyru
Į dubenėlį mušame kiaušinį (turi būti bent valandą pastovėjęs kambario temperatūroje) ir išplakame jį su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, pilame truputį pašildytą kefyrą, išmaišome. Į tešlą dalimis sijojame miltus ir maišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Visai prieš baigiant maišyti beriame sodą ir dar šiek tiek pamaišome. Iš užmaišytos tešlos keptuvėje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Blynai patiekiami su mėgstama uogiene ir/ar grietine. Skanaus!