- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 3230

Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai;
Gaminame. Omletas su brokoliu, pievagrybiais ir špinatais
Kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinius išplakame su pienu (grietinėle), tarkuotu sūriu, druska ir pipirais. Svogūną smulkiname. Pievagrybius pjaustome griežinėliais. Brokolį suskirstome nedideliais žiedynėliais, dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame maždaug vieną minutę, po to iš karto perliejame šaltu vandeniu (jeigu norite, kad brokoliai būtų minkšti - virkite ilgiau).
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, truputį pakepiname svogūną, dedame pievagrybius ir kepiname kol svogūnas suminkštės, o pievagrybiai apskrus (jeigu svogūnai pradeda degti, įpilkite šlakelį vandens). Dedame brokolius, dar pakepiname puse minutės, tada keptuvės turinį paskirstome po visą keptuvę, užpilame kiaušinių plakiniu, uždengiame dangtį ir ant labai silpnos ugnies kepame, kol omleto viršus bus beveik sutvirtėjęs. Tada ant omleto viršaus beriame špinatų lapus ir dar šiek tiek pakaitiname uždengus dangčiu. Skanaus!