Kepti smidrai (šparagai) su šonine, tai greitai pagaminamas ir skanus užkandis. Taip paruoštus smidrus galima tiekti ir pusryčiams, su virtu arba keptu kiaušiniu.
Keptiems smidrams reikės:
Žalieji smidrai (šparagai);
Šaltai rūkytos kiaulienos šininės juostelės;
Alyvuogių aliejus;
Sitrinos sultys arba citrinos žievelė (nebūtinai);
Druska, malti pipirai.
Gaminame. Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Smidrus nuplauname, nupjauname sumedėjusius jų galus, apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių (arba užtarkuojame truputį citrinos žievelės). Kiekvieną smidrą apvyniojame šoninės juostele, apibarstome druska bei maltais pipirais. Jeigu smidrai plonesni, galima viena šoninės juostele apsukti du ar tris smidrus. Taip paruoštus smidrus dedame į kepimo popieriumi arba folija išklotą skardą ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 12-14 minučių. Skanaus!