Ingredientai lietiniams:
Cukrus - 2 valgomieji šaukštai;
Druska - žiupsnelis;
Tirpintas sviestas arba augalinis aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Gaminame. Lietiniai su špinatais
Prieš gaminant lietinius blynelius, pieną ir kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
Į plaktuvą mušame kiaušinius, dedame špinatų lapus, beriame druską, cukrų, pilame dalį pieno ir viską plakame, kol špinatų lapai bus susmulkinti. Plaktuvo turinį supilame į dubenį. Beriame persijotus miltus, pilame likusį pieną ir išplakame plaktuvu. Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą) arba augalinį aliejų ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka).
Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes dėjome sviesto (aliejaus) į tešlą. Skanaus!