Ingridientai patiekalui:
Pieniškos dešrelės;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Pienas - 100 ml;
Smulkintos kukurūzų kruopos - 100 g;
Kvietiniai miltai - 100 g;
Kvietiniai miltai - 100 g;
Cukrus - 1 nubrauktas valgomasis šaukštas (be kaupo);
Kepimo milteliai - 1 valgomasis šaukštas;
Druska (žiupsnelis);
Kepimo milteliai - 1 valgomasis šaukštas;
Druska (žiupsnelis);
Augalinis aliejaus kepimui.
Taip pat reikės medinių iešmelių.
Gaminame. Dešrelės kukurūzų tešloje
Dešreles pjaustome į dvi ar tris dalis, persmeigiame mediniu iešmeliu.
Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską beriame į dubenį, sumaišome, pilame suplakta kiaušinį, pieną ir gerai išmaišome.
Augalinį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje ar puode. Dešreles nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pamirkome tešloje ir greitai dedame į įkaitintą aliejų. Kepame kol tešla pagels.
Taip paruoštas dešreles galima tiekti su garstyčių, pomidorų ar kitais padažais. Skanaus!