Ingridientai dešrelėms tešloje:
Pieniškos dešrelės;
Kietasis sūris;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Kvietiniai miltai - 100 g;
Kukurūzų miltai - 150 g;
Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Pienas - 1 stiklinė;
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
Druska (žiupsnelis);
Druska (žiupsnelis);
Džiūvėsėliai;
Augalinis aliejaus kepimui.
Taip pat reikės medinių iešmelių.
Gaminame. Dešrelės su sūriu tešloje
Dešreles pjaustome į dvi ar tris dalis, sūrį 1,5 cm kvadratėliais. Dešreles nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Ant iešmelio smeigiame dešrelę ir gabalėlį sūrio.
Kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską beriame į dubenį, sumaišome, pilame suplakta kiaušinį, pieną, ir gerai išmaišome. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
Augalinį aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje ar puode. Dešrelių ir sūrio vėrinukus pamirkome tešloje, apibarstome džiūvėsėliais ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepame kol tešla pagels.
Taip paruoštas dešreles galima tiekti su garstyčių, pomidorų ar kitais padažais. Skanaus!