- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 5338

Ingredientai:
Pievagrybiai - 250 g;
Česnakas - 3-4 skilteles;
Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas;
Alyvuogių aliejus - 2-3 valgomieji šaukštai;
Kokoso aliejus, sviestas arba augalinis aliejus kepimui;
Druska, mėgstami prieskoniai;
Švieži žalumynai (krapai, petražolės);
Gaminame. Kepti pievagrybiai
Į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, išspaudžiame česnako skilteles, beriame druską ir mėgstamus prieskonius (aš naudoju malūnėlius su prieskonių mišiniais). Marinatą išmaišome ir užpilame ant nuplautų, nusausintų pievagrybių. Pamaišome, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant pievagrybių. Paliekame pastovėti 15-20 minučių.
Keptuvėje pakaitiname aliejų arba sviestą, dedame pievagrybius ir kepame iš pradžių ant stiprios ugnies, po kelių minučių ugnį primažiname ir uždedame dangtį. Kepame vis pamaišant kol pievagrybiai suminkštės, prieš pabaigą beriame smulkintus žalumynus.
Taip paruoštus pievagrybius galima tiekti prie kiaušinienės pusryčiams, ar kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Skanaus!