Ingredientai mieliniams blynams:
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Skanūs mieliniai blynai
Kadangi tešla labai pakils ir išsiplės, naudojame didelį dubenį. Į dubenį pilame apie puse nurodytos normos pašildyto pieno, beriame šaukštelį džiovintų mielių, puse valgomojo šaukšto cukraus ir tris šaukštus miltų. Viską išmaišome ir paliekame 15 minučių pastovėti šiltoje vietoje, kol mielės truputį pakils. Po to į dubenį pilame likusį pašildytą pieną, mušame kiaušinį, beriame likusį cukrų, druską, išmaišome. Dalimis beriame persijotus miltus ir maišome. Tešla turi gautis gana tiršta. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame pastovėti šiltai apie 60-90 minučių, kol tešla pakils.
Po valandos įkaitintame aliejuje kepame mielinius blynus. Jokiu būdu nebemaišykite pakilusios tešlos. Tiesiog sudrėkintu šaukštu atgnybkite gabalėlį tešlos ir dėkite į keptuvę. Skanaus!