- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 4101

Ingredientai:
Nedidelis žiedinis kopūstas;
Kiaušiniai - 4 vnt.;
Džiūvėsėliai - 3 valgomieji šaukštai;
Grietinė - 1 valgomasis šaukštas;
Sviestas - ~60-70 g;
Žiupsnelis rūgščiosios druskos (ant šaukštelio galo).
Druska, malti juodieji pipirai;
Švieži žalumynai (petražolės, bazilikai ar svogūno laiškai).
Gaminame. Žiedinis kopūstas su kiaušiniais ir sūriu
Žiedinį kopūstą suskirstome žiedynėliais ir verdame parūgštintame ir pasūdytame vandenyje apie 5 minutes. Nupilame vandenį ir nusausiname žiedynėlius.
Kiaušinius mušame į dubenį ir išplakame su druska, ir pipirais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame žiedinį kopūstą, apkepiname 2-3 minutes, beriame džiūvėsėlius ir dar pakepiname kelias minutes. Tada užpilame kiaušinių plakiniu ir kepame, kol kiaušiniai sutvirtės. Dedame grietinės ir maišant dar pakaitiname, apibarstome tarkuotu sūriu ir šviežiais žalumynais. Skanaus!