Ingredientai cukinijų blynams:
2 mažos arba 1 didelė cukinija (~700 g);
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
4-5 valgomieji šaukštai miltų;
Švieži žalumynai (krapai, petražolės;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus blynų kepimui.
Gaminame. Cukinijų blynai
Senų cukinijų odelę geriau apipjaustyti, jaunas cukinijas naudojame su odele. Burokine tarka sutarkuojame cukinijas ir svogūną, mušame kiaušinius, beriame dalį miltų ir iškaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų ne per skysta ir ne per tiršta. Tada beriame smulkintus žalumynus, druską, pipirus ir dar kartą išmaišome. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame blynus.
Cukinijų blynus patiekiame su grietine arba jogurtu. Skanaus!