Ingredientai šakšukai:
Žalumynai (petražolės, svogūnų laiškai ar kalendros).
Gaminame. Šakšuka
Pasiruošiame daržoves. Pomidorus apliejame ką tik užvirusiu vandeniu, nuimame odeles ir supjaustome griežinėliais (išpjauname kietą viduriuką). Papriką pjaustome juostelėmis. Česnaką smulkiname.
Į keptuvę pilame aliejaus ir pakepiname svogūnus su paprika. Dedame sviestą, pomidorus, pomidorų pastą, pilame šlakelį vandens ir kaitiname vis pamaišant apie 10 minučių. Tada dedame smulkintą česnaką, druską, prieskonius, išmaišome ir kaitiname dar minutę. Keptuvėje darome duobutes, į kiekvieną įmušame po kiaušinį ir uždengus dangtį kaitiname, kol kiaušinių baltymai sukietės, o tryniai iškeps iki norimo lygio. Baigus kepti gausiai apibarstome žalumynais ir patiekiame su šviesia duona. Skanaus!
Daugiau receptų: šakšuka, kiaušinienė, omletas