Ingredientai šakšukai:
Žalumynai (petražolės, svogūnų laiškai ar kalendros).
Gaminame. Izraelietiška Šakšuka
Česnako skiltelę susmulkiname. Pomidorus apliejame karštu, ką tik užvirintu vandeniu, nulupame odeles ir supjaustome kvadratėliais ar griežinėliais (išpjauname kietą viduriuką).
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir apkepiname svogūnus. Dedame pomidorus, sviestą, pomidorų pastą, pilame šlakelį vandens ir kaitiname vis pamaišant apie 10 minučių. Tada pagardiname česnaku, druska, prieskoniais, išmaišome ir kaitiname dar minutę. Formuojame dvi duobutes, į kiekvieną įmušame po kiaušinį ir uždengus dangčiu kaitiname, kol kiaušinių baltymai sukietės, o tryniai iškeps iki norimo lygio. Baigus kepti apibarstome žalumynais ir patiekiame su šviesia duona. Skanaus!
Daugiau receptų: šakšuka, kiaušinienė, omletas