Benedikto kiaušiniai: I virimo būdas
Puode užviriname vandenį ir ugnį primažiname, kad vos virtų. Į puodą pilame du valgomuosius šaukštus acto, išmaišome. Į puodo kraštą mušame kiaušinį, stengiamės nepažeisti trynio. Kiaušinį atsargiai išleidžiame į vos verdantį vandenį ir šaukštu sukame ratus aplink kiaušinį, nekliudydami jo, kad kiaušinio baltymas labiau susiklijuotų. Taip kiaušinį verdame 1-2 minutes, priklausomai nuo to, kokio skystumo trynio norite. Kiaurasamčiu išimame kiaušinį ir dedame ant servetėlės, kad nusibėgtų.
Benedikto kiaušiniai: II virimo būdas
Puode užviriname vandenį, beriame žiupsnelį druskos ir ugnį primažiname iki minimalios. Kiaušinį atsargiai mušame į metalinį sietelį ir palaukiame kol maža dalis baltymo nubėgs. Kiaušinį iš sietelio atsargiai išleidžiame į verdantį vandenį. Kaip baltymas šiek tiek sukietės, ugnį galima padidinti. Taip kiaušinį verdame 1-2 minutes, priklausomai nuo to, kokio skystumo trynio norite. Kiaurasamčiu išimame Benedikto kiaušinį ir dedame ant servetėlės, kad nusibėgtų.
Skanaus!