Ingredientai:
Tešlai:
Įdarui:
Krakmolas - 10 g.
Gaminame. Virtinukai su vyšniomis
Kiaušnius įmušame į dubenėlį ir išplakame.
Miltus išsijojame į dubenį. Viduryje padarome duobutę ir pilame plaktus kiaušinius, pieną, beriame truputį cukraus, žiupsnelį druskos ir išminkome tešlą. Jeigu tešla limpa prie rankų – dedame dar miltų. Išminkytą tešlą uždengiame medžiagine servetėle ir paliekame 50-60 minučių pastovėti.
Tuo tarpu pasidarome virtinukų įdaro. Iš vyšnių išimame kauliukus. Vyšnes, cukrų ir vanilinį cukrų beriame į puodą ir pakaitiname, kol uogos išskiria sultis. Kad įdaras būtų tirštesnis beriame krakmolą.
Pastovėjusią tešlą dar truputį paminkome, iškočiojame (tik ne per plonai) ir stikline ar puodeliu įspaudžiame rutuliukus. Ant kiekvieno dedame šaukštelį vyšnių įdaro, gerai užspaudžiame kraštus ir užsukame, arba užspaudžiame šakutės galu.
Pagamintus virtinukus dedame į verdantį vandenį, palaukiame kol iškils ir verdame apie 5-6 minutes.
Virtinukai su mėlynėmis tiekiami su grietine. Skanaus!