Chačapuri ingredientai:
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska - 1 arbatinis šaukštelis;
Augalinis aliejus 3 valgomieji šaukštai;
Soda 1/2 šaukštelio;
Chačapuri įdarui reikės:
Kiaušinis 1 vnt.;
Įdarą galima paskaninti prieskoninėmis žolelėmis ar šviežiais krapais, bet nebūtinai.
Gabalėlis sviesto aptepimui.
Gaminame. Chačapuri su kefyru ir sūriu
1. Į dubenį pilame kefyrą, mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, pilame augalinį aliejų ir viską išmaišome. Miltus sumaišome su soda. Dalimis į dubenį sijojame miltus ir užminkome chačapuri tešlą. Dedame ją į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti kol pasigaminsime chačapuri įdarą.
2. Įdarui visus sūrius sutarkuojame burokine tarka, dedame į dubenį, mušame kiaušinį, suminkome, padaliname į 4 dalis ir suformuojame kamuoliukus.
3. Chačapuri tešlą taip pat padaliname į 4 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 3-4 milimetrų storio lakštą, į vidurį dedame įdaro. Tada į viršų suimame visus tešlos kraštus, sulipdome, truputį priplojame ir apverčiame siūle į apačią. Rankomis atsargiai tempiant į šonus formuojame maždau 1-1,5 centimetro storio paplotėlį. Galima kočioti kočėlu, tačiau labai atsargiai, kad neplyštų tešla.
4. Chačapuri kepame keptuvėje be riebalų, uždengus dangtį. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių po kelias minutes.
5. Iškepusio chačapuri viršų aptepame sviestu. Skanaus!