Ingredientai tuno sumuštiniams:
Forminės šviesios duonos riekelės;
Konservuotas tunas aliejuje arba savo sultyse - 270 g;
Trumpavaisis agurkas (nedidelis) - 1 vnt.;
Raudonasis svogūnas (nedidelis) - 1/2 vnt.;
Švelnios garstyčios (saldžiosios ar dižono) - 1 arbatinis šaukštelis;
Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, malti pipirai;
Majonezas - 2-3 valgomieji šaukštai;
Salotų lapai.
Gaminame. Pusryčių sumuštiniai su tunu
1. Tuno konservuose esantį skystimą nusunkiame. Svogūną ir agurką pjaustome kuo smulkiau.
2. Į dubenį dedame nusunktą tuną, svogūną, agurką, garstyčias, majonezą, paskaniname druska, pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir gerai išmaišome.
3. Ant duonos riekelės dedame salotos lapą ir tuno salotų. Kita duonos riekele uždengiame sumuštinį. Duoną sumuštiniams galima ir paskrudinti orkaitėje ar skrudintuve. Skanaus!