Sumuštiniui reikės:
Sviestas.
Gaminame. Sumuštinis su avokadu ir Benedikto kiaušiniu
1. Puode užviriname vandenį, beriame žiupsnelį druskos ir ugnį primažiname iki minimalios. Kiaušinį atsargiai mušame į metalinį sietelį ir palaukiame kol maža dalis baltymo nubėgs. Kiaušinį iš sietelio atsargiai išleidžiame į verdantį vandenį. Kaip baltymas šiek tiek sukietės, ugnį galima padidinti. Taip kiaušinį verdame 1-2 minutes, priklausomai nuo to, kokio skystumo trynio norite. Kiaurasamčiu išimame Benedikto kiaušinį ir dedame ant servetėlės, kad nusibėgtų.
2. Avokadą nulupame, išimame kauliuką, minkštimą supjaustome griežinėliais, apšlakstome trupučių citrinos sulčių, paskaniname druska ir pipirais.
3. Duonos riekelę aptepame sviestu, ant jos dedame salotos lapą, avokado griežinėlius ir Benedikto kiaušinį. Paskaniname druska bei pipirais. Skanaus!