Chačapuri ingredientai:
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska - 1 arbatinis šaukštelis;
Chačapuri įdarui reikės:
Kiaušinis 1 vnt.;
Druska - žiupsnelis.
Gaminame. Chačapuri su mocarelos sūriu
1. Į dubenį mušame kiaušinį, pilame kefyrą, augalinį aliejų, beriame druską ir cukrų. Viską gerai išmaišome, išplakame. Į dubenį beriame kepimo miltelius, dalimis sijojame miltus ir užminkome chačapuri tešlą. Dedame tešlą į dubenį, jį uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti, kol pasigaminsime chačapuri įdarą.
2. Tarkuotą mocarelą dedame į dubenį, mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos, išmaišome, suminkome, padaliname į 4 dalis ir iš kiekvienos dalies sūrio suformuojame rutuliukus.
3. Chačapuri tešlą taip pat daliname į 4 lygias dalis. Kiekvieną dallį iškočiojame į 4-5 milimetrų lakštus ant kurių dedame mocarelos įdaro. Tada viršuje suimame visus tešlos kraštus, sulipdome, kad neliktų nei mažiausios skylutės, šiek tiek priplojame ir apveržiame siūle į apačią. Formuojame maždaug 1-1,5 centimetro paplotėlį. Tai galima daryti rankomis ir kočėlu, tik labai atsargiai, pasistengti, kad neplyštų tešla.
4. Chačapuri kepame keptuvėje, ant vidutinio karštumo ugnies, be riebalų. Būtinai uždengus dangtį.
5. Dar karšto chačapuri viršų aptepame sviestu. Skanaus!