Keptiems pievagrybiams reikės:
Pievagrybiai - 500 g;
Česnakas - 8 skiltelės;
Sojos padažas - 1,5 valgomojo šaukšto;
Šviežios petražolės - pundelis;
Augalinis aliejus - 4 valgomieji šaukštai;
Druska, malti pipirai, čili dribsniai (mėgstantiems aštriau).
Gaminame. Kepti pievagrybiai su česnaku ir petražolėmis
1. Pasiruošiame ingredientus. Pievagrybius nuvalome nuplauname, didesnius - perpjauname pusiau. Česnaką sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su kapotomis petražolėmis.
2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, dedame pievagrybius ir kepame vis pamaišant kol suminkštės (~12 mninučių). Tada apšlakstome sojos padažu, dedame truputį druskos, pipirų. Jeigu mėgstate aštriau, įberkite žiupsnelį čili dribsnių. Maišant kepame dar 3 minutes. Visai prieš kepimo pabaigą beriame smulkintus žalumynus su česnaku ir kepame dar 1,5 minutės.
Taip paruoštus pievagrybius galima patiekti su virtais makaronais. Skanaus!